ÉLETMÓD

„Az egészség nem csak „van” hanem tenni kell érte, és amíg megvan „élni” kell vele” részlet, az Egészség-igazság című könyvből.

Napjainkban nagyon nehéz rátalálni az egészséges élethez vezető útra.

Magyarországon az emberek többségének alig van ideje az egészségével foglalkozni, pedig tudjuk, „mindenkinek arra van ideje, amire akarja”

Sokakban szintén él az a tévhit, mely szerint az egészséges táplálkozás drága, speciális alapanyagok megvásárlását igényli. Amennyiben úgy döntesz, hogy velem tartasz, és elindulsz az egészséges életmód felé vezető úton, meglátod, ezek a tévhitek megdőlnek.

Szeretnék segíteni neked, egy jobb életminőség kialakításában, és remélem, hogy amit együtt megtanulunk, azt majd sikeresen magadévá teszed, a helyes táplálkozás alapelveit beépíted a mindennapjaidba, és magadnak, párodnak, szeretteidnek is ezen elvek alapján készíted majd ételeidet. Hidd el, amint megtapasztalod,hogy akár apró változtatások is milyen hatékony eredményekkel járnak, nem lesz kétséged afelől, hogy a jó úton jársz!

Az új életedhez vezető út legfontosabb pillérei:

Bár egyszerűen hangzik, mégis nehéz ezeket a célokat elérni, főleg napjainkban, hiszen életünk velejárója lett a folyamatos stressz, legyen az a munkában, tanulásban, vagy a privát életben. Meg kell tanulnunk együtt, hogy birkózz meg a stresszel, hogy használd a rendelkezésedre álló forrásokat a stressz levezetéséhez. Legyen az mozgás, főzés vagy akár egy hobbi.

Szintén kihívást jelent a megfelelő mennyiségű és minőségű pihenés egyensúlyának megtalálása, pedig ennek is ugyanolyan fontos szerepe van az egészséges életmód kialakításában.

Táplálkozás

„Az vagy amit megeszel”. Nagyon sokszor halljuk ezt a mondást, és mennyire igaz!

Rengeteg az elhízott ember Magyarországon. Statisztikák szerint néhány év múlva a felnőttek 24 %-a elhízottá válthat. Jelenleg minden 5. gyermek túlsúlyos.

Az elhízás nagyon súlyos betegségekhez is vezethet, többek között szív- és érrendszeri betegségek kialakulásához, cukorbetegséghez, különböző hormonális betegségek, valamint a rák több típusának kialakulásához is hozzájárulhat.

Tudom és vallom, hogy a helyes táplálkozással rendbe lehet hozni sok mindent. Ebben próbálok segíteni, hogy te is megtanuld mi használ neked.

El kell felejtenünk a „divat diétákat”, az interneten található 3 napos csoda módszereket!A tartós fogyás eléréséhez, a jojo effektus elkerüléséhez és az egészséged megőrzéséhez egy olyan életmódra van szükség, amely a te szervezetednek, igényeidnek, típusodnak megfelelő. Ebben kívánok neked tanácsot adni, segíteni. Én a helyes irányt meg tudom mutatni, viszont az úton majd neked kell elindulni!

FEL